Pages

Wednesday, February 22, 2017

keje dan makan

kene jage kerja dan tatasusila supaya orang hormat kan kite ... ok tu yg abam ajis pegang bile bekerja di mane mane saje, keje kat tempat baru ni... kire mcm ni la...

masuk 

keje

makan

keje

makan

keje

makan

keje

balik

hahahah mcm tu la keje dengan makan tak dapat di pisah kan hahahah

 nampak tak dalam nak anta surat pon bole layan cekelat lagi hahaha


tu diaa keje dan makan berpisah tiada hahahaha
mcm mane la abam ajis nak kurus mcm ni hahaha

adios

aku dan keje malam aku

okeh buat mase ni keje malam takde masalah bagi aku cume kene pandai kontrol game supaya kite senang dan semua player  senang, dan bile abam ajis bercampur degan mereke semua, abam ajis sedar ade orang yang lagi kehidupan mereke tak tentu arah, masih lagi tercari cari , dan wang jadi tuan  mereke, walaupon mereke mcm tu tapi semangat setia kawan mereke tingi, pernah bace masajalah ujang cerite bersama selama nya, mcm tu la mereke...





hahah ni semua yang selalu lepak ngn abam ajis, 
jangan pandang hina dengan pandangan pertama ,
kawan dan kenal mereke baru tau erti bersama selamanya



yang ni plak nampak je bengis hati ade taman hahaha

adios

jalan jalan

sememang nya hari mingu hari untuk bawak famili jalan jalan, tak kire le jalan jalan makan angen ke abis kan duit ke asal kan bawak jalan jalan hahaha biase la dari isnin sampai jumaat keje 24 jam so ari mingu mesti bawak dorang jenjalan, walaupon badan ni penat, 

adik pon dah suke naik moto ngn abah

 akak stress layan adik hahaha

adik nangis tak dapat ikot jenjalan hahaha 
dah pandai merajuk skang ni hahaha

akak plak biase le akan jadi kawan abah, 
slalu kene buli ngn abah hahaha

walaupon bawak jalan dekat dekat je tapi kami gembire 

adios

saluran tersumbat

ok ari tu dah bagi tau kan saluran tersumbat , semalam ari selasa dah pangil pak cat tukang plumbum tu datang buat semua, saluran yg tersumbat tu kat lubang asal yg di kambus dengan tile, so kene tebuk bagi kluar kan segale kotoran, memang banyak terutama batu kecil, kene plak orang blakang rumah baru buat singki baru dan agak nye singki die tersumbat air singki die masuk ikut saluran tanah..fuh mcm mcm tapi bak kate pak chat asalkan slauran tersumbat dah ok pastu saluran semua cantik tak jadi masalah banyak mane pon air nak lalu... hahah ok setel tutup kes hahaha


total semua kene rm 700 nasib la tuan rumah nak tangung semua kos tu hehe

adios

Wednesday, February 15, 2017

kuih raya

semenjak keje kat putrajaya ni abam ajiz suke mummy masakan utk sarapan n mkn t.ari, jimat mase dan jimat duit hehehe, kalo hari mingu kalo mummy tak penat abam ajiz suke mummy masak, kalo tak makan kat luar je hehehe... mummy ade gak buat kuih agar agar dan kek  utk hantar kat opis hanya hari isnin sahaja...nak tempah bole la call abam ajis ek...






tu dia mummy masak...memang bahagia la abam ajis kan hehehe


ni agar agar  pandan dan gula merah
satu bekas besar tu rm 10 je


marble kek ssatu bekas rm 15



kuih raya rm 20


mcm biase popia nestum hanya rm 10

siapa siapa berminat bole la mss, wasap dan call abam ajis di talian
017 292 7931 / 019 238 9940

adios



Tuesday, February 14, 2017

tukang paip

yes abam ajis ade tugas baru haha jadi tukang paip hahaha tukang paip tak bertauliah main acah acah tau je hahaha asal kompiden je janji siap hahaha al kisah nye saluran kat toilet tersumbat  agak truk jugak le, mummy cari jalan penyelessaian dan abam ajis yg setel kan... setel ke tu pon pangil tukang paip yg ade sijil baru tau nak buat ape hahahah apa da abam ajis ni... ape pon tak bole hahaha...kalo uolss nak tau semua dekorasi dalam umah tu mummy yg buat, abam ajis hanya kluar kan baget je huhu tq mummy jadi superhero abah hehehe...


ok ni saluran kat dapur, air kluar ikot sini, takkan nak tunjuk saluran dalam toilet kot hehehe
ok nanti nak baiki lagi..

adios



3 bulan

ok hampir 3 bulan aku kat opis baru ni dan aku akui memang banyak perbezaan antara crc dan juga bpm, memang banyak sangat perbezaan, dari segi sosial , kerja kebajikan dan keakraban sesame kawan, kalo kat opis lame masuk keje tu trus buat keje tak bole nak bersembang.. tapi kalo big bos takde memang takde hal la tapi tu pon ade jurang antara profesional dengan sokongan, tapi kat opis baru ni semua tu takde, tak kire profesional or sokongan bole duduk makan same same sembang mcm kawan takde jurang... kene jage keje dan juga kad perakam waktu je...

memang le abam ajis pernah bekerja dalam satu bangunan dengan opis baru tapi suasana die amat la ketara bezanye, yg lepas tu lepas skang ni abam ajis bina kerjaya dan hidup baru..ok...



dalam opis ni kaum lelaki hanya ade 3, yang ade kat opis abam ajis dengan abg zam je, sorang lagi driver memang tak lekat kt opis, memang meriah...hahaha abam ajiz bahagia...tapi ini semua baru satu permulaan.. 

adios