Pages

Thursday, October 5, 2017

demam truk gak ni


skang ni abam ajis tak berape nak larat, ulang alik dari umah ke opis kene ujan memang satu memeritkan, lepas tu plak bile dah demam truk ni hati dan perasan keluh kesah sekejap....walau dmm teruk tapi abam ajis gagah kan jugak pegi keje siang dan malam buat macam takde ape ape...selagi abam ajis bernafas.....


muke tak larat.... biar orang nampak kite happy
tapi hakikat nya dalaman amat la truk..

tengah dok demm ni teringat lagu ni..layan jiwang kejap...


Hati siapakah mampu menahan rasa terkilan
Setelah percintaan dihujani halangan
Sia-sialah aku berkorban selama ini
Andai dirimu tak mampu aku miliki

Pernah jua ku terluka dihiris belati tajam
Walaupun rasa pedih masih mampu ku menahan
Tapi kini aku luka erti luka perasaan
Walaupun tak berdarah bisa buat aku gundah

Kutahu cintamu amat kuat untuk diri ini
Namun tak memberi erti
Jurang pemisah di antara kita
Makin hampir ketara


Korus
Hina sangatkah aku pada pandangan keluargamu
Hingga sewenang tohmahan dilemparkan
Engkau hanya bisu melihat aku
Yang bermatian seorang menepis hinaan

Oh kasih andai ini kesudahan
Ikhtiarku tiada lagi
Walau kita saling sayang
Terpaksa kuundur diri
Agar tiada pihak terluka kerna kita

Ulang Korus
Kau dipaksa lupakan aku
Dengan rela kau menurut
Ku terpaksa lepaskan mu
Walau sayangku bertaut


adios

Thursday, September 28, 2017

monolog

sekejap je kan masa berjalan, sronok rasenye bile tengok akak dan adik main bersama, adik plak bole acah acah ngn akak, cume adik lambat skit bercakap, takpe la selalu nye org tua cakap lambat cakap ni bijak, hehehe...adik baru?... hahaha target tu ade tapi bukan sekarang, tapi bak kate orang kalo terlajak perahu bole di undur terlajak zasss dapat la bby hahahah mengong hahahahha....si akak perangai die ala ala suke mengarah, biase la anak sulong, pastu suke buli adik die hahaha, ye la lame kot akak main sensorang, ade adik ni takde la akak busan sangat kan, si adik plak, amat la manje pastu bole tolak ansur...kene didik awal2 akhirat dan duniawi....dan si abang.. lame abam ajis tak jengok, ari tu ade gak wasap2 tapi skang ni no tu dah takde....ade seklai tu akak buat lukisan... ade 5 orang... 2 lelaki 3 pempuan...mase tu abam ajis tak terpikir pon sape sorang laki tu...ingat kan kawan2 akak ke...rupe nye..die lukis abang muhammad...rase sedih ... akak pon ingat kan abg die...abam ajis...mcm biase keje siang dan malam mencari sesuap nasi, biar la abam ajsi sakit mcm mane pon, abam ajis tetap cari rzeki utk keluarge...biar la abam ajis susah sekarang asal kan anak anak senang kemudian...

Wednesday, September 27, 2017

penat... letih...sendu

selamat petang semua,  lame dah tak up date blog, asik keje je kan, pastu main game hahaha.. ok skang ni keluarga abam ajis dalam keadaan sehat sejahtera alhamdulillah syukur nikmat pada Allah kerana memberi kesihatan tubuh badan yg baik pada kami sekeluarga... cakap pon tak betul abam ajis ni hahahha.. mcm mcm aktiviti yg kami buat, mcm biase la ujung mingu jalan jalan cuci mate, kemas umah, main main kat taman, semua tu atas kurniaan Allah...

skang ni abam ajis cube sedaya upaya untk mengekal kan berat badan dan kesihatan abam ajis, setiap malam akan bersenam dan tak lupe juga mengamalkan pemakanan yg baik, tapi tu la nak menten semua tu memerlukan daya ketahanan mental yang kuat, dari berat 89 sekarang tingal 77..banyak penurunan semua nye gara gara sakit,..alhamdulillah skang ni dah sehat dan semakin menjaga aspek kesihatan, 

dalam diam kite jangan la lupe pada Dia, ade kale kite terlalu leke dengan urusan duniawi, Allah memberi teguran dengan kesakitan yg amat sangat, supaye kite tidak terlalu jauh dari Dia, walau pon dulo abam ajis period sepanjang tahun, tapi skang ni alhamdulillah, cube perbaiki kelemahan diri dalam mase yg same mengajar anak anak ke arah kebaikan...same same la kite meneuju kebaikan, menuju kejayaan...

kalau dari segi kerja, abam ajis takde masalah, keje siang mahu pon malam, semua nye ok, keje siang persekitaran keje amat la ceria, memang bes , keje malam dapt partner yg ok.. tak kaco orang sempoi...so jage la keje selagi hayat di kandung badan....

ok sampai di sini saje coretan abam ajis... selagi aku bernafas...




                           adios

Tuesday, August 8, 2017

aktiviti permotoran

skang ni abam ajis ade join satu grop motor  Lagenda Komuniti Family , memang bes la tapi tu la semua dalam gorup tu mude mude blake, abam ajis ni dah tue so bile dorang borak dalam group wasap abam ajis celah mcm mcm tu je hehehe...

abam ajis nak join mane mane event pon agak susah jugak sbb ade komitmen kejer dan famili, tapi abam ajis akan cube join bile acare tu kene mase dan tempat... ape pon korang memang bes...



meriah beb...



ni la jentera abam ajis, tak la hebat mane
semua nye standard jer...
jentera cari makan

kami tak laju

adios

riang ria bersama keluarga

haha mcm kanak2 je kan abam ajis ni..hahah tapi tu la dia abam ajis ni mmg rapat dengan anak anak buat mcm kawan tapi dalam mase yg same setiap kesalahan akan di tegur secare berhemah atau mengikut angen abam ajis hahahaha....

2 mingu lepas si adik masuk wad sebab batuk berterusan, kalo ikot kan memang agak truk , berat adik jatuh mendadak, hilang slere makan, tak nak bergurau mcm biase, tapi akhir nyer berkat kesabaran dan kecekalan mummy dan abah adik sehat sepenuh nye walau pon masih dalam pemantauan, kak pon same sehat sediakala....alhamdulillah...

 sian adik kene tahan wad...


layan mereke berdua mcm kawan, 

si akak plak kalo dapat enpon abah, samada tengok you tube or selpi 
haah nak tengok akak selpi..hahaha


nampak tak haha tu baru 2 gambo je letak, 
ade banyak lagi dalam fon abam ajis
hahaha

hilang segale penat lelah bekerja bile balik umah jumpe mummy 
dan anak anak..huhuhuh

adios...

Monday, July 17, 2017

jalan jalan raya

salam semua, masih mood raya lagi kan, abam ajis ni nak kate tak ramai kawan pon ye, kawan ramai pon ye sbb mummy pelik takde jemputan open house, hahahaha, ade jemputan tapi semua nye geng moto, tak kan nak angkut anak bini skali.. hahah segan la abam ajis...so sabtu lepas planing nak jalan2 agak jauh skit la, ke genting la kite, ingat kan nak tido sane semalam tapi bilik semua nye full, so jalan2 je la kat atas tu, sejuk memang sejuk tapi takde ape yang bes, stakat soping mall je kat kl pon ade, in door takde out door ilek hahaha... si akak n adik siap pakai baju sejuk la nak naik atas tu...seronok penat semua ade hahaha...

 abam ajis balik je pagi tu semua dh siap, hehhe

 seronok naik kereta kabel

 sejuk kat genting angen kuat ...


 in door tutup so anak anak main kat sini je la


 haha abah sorang je brani naik bende alah ni hahaha

 singah gpo jap cuci mate...beli baju untuk anak anak...
abah nangis dalam hati hahaha

 trun dari genting pegi open house sedara mummy kat damansara, 
lepas tu balik..lepas isyak pegi plak open house ketua umno kt flat sri johor..
jumpa ayahanda rani hahah

lepas tu pegi jalan jalan kl lapa lagi singah plak kedai western food kat permaisuri...
hahaha...lapa je hahaha

penat berjalan tapi seronok bawak famili ...

adios..

Tuesday, July 11, 2017

jamuan raya bpm

mingu lepas ade jamuan raya dekat opis, meriah memang meriah siap gantung belon lagi, kami kat admin semangnye meriah hahaha kan sape berani lawan admin...jom la kite layan gambo penat nak menaip hahaha


 ni la bujang lapok yang ade kat admin....

 seblom jamuan raya dorang mekap sesiap kat opis...meriah weii

 nampak tak.. semua nye lawo lawo blake kan...haha 
abaikan troli tepi tu heheeh


makana memang banyak takde nak berebut, tapi tu la abam ajis ni makan skit je..
jage perot katenye..hahaha

adios