Pages

Tuesday, August 8, 2017

aktiviti permotoran

skang ni abam ajis ade join satu grop motor  Lagenda Komuniti Family , memang bes la tapi tu la semua dalam gorup tu mude mude blake, abam ajis ni dah tue so bile dorang borak dalam group wasap abam ajis celah mcm mcm tu je hehehe...

abam ajis nak join mane mane event pon agak susah jugak sbb ade komitmen kejer dan famili, tapi abam ajis akan cube join bile acare tu kene mase dan tempat... ape pon korang memang bes...



meriah beb...



ni la jentera abam ajis, tak la hebat mane
semua nye standard jer...
jentera cari makan

kami tak laju

adios

riang ria bersama keluarga

haha mcm kanak2 je kan abam ajis ni..hahah tapi tu la dia abam ajis ni mmg rapat dengan anak anak buat mcm kawan tapi dalam mase yg same setiap kesalahan akan di tegur secare berhemah atau mengikut angen abam ajis hahahaha....

2 mingu lepas si adik masuk wad sebab batuk berterusan, kalo ikot kan memang agak truk , berat adik jatuh mendadak, hilang slere makan, tak nak bergurau mcm biase, tapi akhir nyer berkat kesabaran dan kecekalan mummy dan abah adik sehat sepenuh nye walau pon masih dalam pemantauan, kak pon same sehat sediakala....alhamdulillah...

 sian adik kene tahan wad...


layan mereke berdua mcm kawan, 

si akak plak kalo dapat enpon abah, samada tengok you tube or selpi 
haah nak tengok akak selpi..hahaha


nampak tak haha tu baru 2 gambo je letak, 
ade banyak lagi dalam fon abam ajis
hahaha

hilang segale penat lelah bekerja bile balik umah jumpe mummy 
dan anak anak..huhuhuh

adios...

Monday, July 17, 2017

jalan jalan raya

salam semua, masih mood raya lagi kan, abam ajis ni nak kate tak ramai kawan pon ye, kawan ramai pon ye sbb mummy pelik takde jemputan open house, hahahaha, ade jemputan tapi semua nye geng moto, tak kan nak angkut anak bini skali.. hahah segan la abam ajis...so sabtu lepas planing nak jalan2 agak jauh skit la, ke genting la kite, ingat kan nak tido sane semalam tapi bilik semua nye full, so jalan2 je la kat atas tu, sejuk memang sejuk tapi takde ape yang bes, stakat soping mall je kat kl pon ade, in door takde out door ilek hahaha... si akak n adik siap pakai baju sejuk la nak naik atas tu...seronok penat semua ade hahaha...

 abam ajis balik je pagi tu semua dh siap, hehhe

 seronok naik kereta kabel

 sejuk kat genting angen kuat ...


 in door tutup so anak anak main kat sini je la


 haha abah sorang je brani naik bende alah ni hahaha

 singah gpo jap cuci mate...beli baju untuk anak anak...
abah nangis dalam hati hahaha

 trun dari genting pegi open house sedara mummy kat damansara, 
lepas tu balik..lepas isyak pegi plak open house ketua umno kt flat sri johor..
jumpa ayahanda rani hahah

lepas tu pegi jalan jalan kl lapa lagi singah plak kedai western food kat permaisuri...
hahaha...lapa je hahaha

penat berjalan tapi seronok bawak famili ...

adios..

Tuesday, July 11, 2017

jamuan raya bpm

mingu lepas ade jamuan raya dekat opis, meriah memang meriah siap gantung belon lagi, kami kat admin semangnye meriah hahaha kan sape berani lawan admin...jom la kite layan gambo penat nak menaip hahaha


 ni la bujang lapok yang ade kat admin....

 seblom jamuan raya dorang mekap sesiap kat opis...meriah weii

 nampak tak.. semua nye lawo lawo blake kan...haha 
abaikan troli tepi tu heheeh


makana memang banyak takde nak berebut, tapi tu la abam ajis ni makan skit je..
jage perot katenye..hahaha

adios

lepas raya.

okeh lepas raya mcm mcm ragam ade, abam ajis mcm biase la asik dengan keje je sampai nak berjalan pon payah hahahah, alhamdulillah mummy memahami care kerja abam ajis, lepas raya tak banyak berjalan open house pon baru satu je pegi..truk kan hahaha , segale nye berjalan seperti biasae kehidupan harian yang penuh cabaran, pada mereke yang mengenali abam ajis, kat blog ni abam ajis nak minta maaf zahir dan batin sekiranya abam ajis ade buat salah dan silap...so meh kite layan gambo je ...

 melayan kakak dan adik main kerete...bawak jalan2 pusing2 


ni mummy masak ahad lepas, rezeki  pak sedara bagi...
sambal sotong dengan rendang ayam..

 abam ajis mcm biase le busan2 main game je keje die hahah..
kalo terer takpe ni kelaut je hahaha

 ni mummy belikan mase raya, abam ajis lame tak makan cekelat ni..lame... agak lame..
ni la cekelat kesukaan abam ajis...

haaa ni bukan jamuan raya.. ni abam ajis melawat anak buah dapat anak pertama..
kirenya abam ajis dah jadi atok la hahaha

adios

target 75 kg

assalamualaikum semua, selamat pagi...apa khabar..sehat ke lepas lepas raya ni hahaha...abam ajis sehat je cume kene jage pemakan dan juga berat badan unutk kekal sehat... dah skang ni abam ajis agak teruja nak kurus, bukan untuk nak sado je tapi untuk kesihatan, nak kurang kan darah tingi , nak kurang kan kalestrol dan segala penyakit yang ade dalam badan abam ajis ni, so bile dah ade semangat baru la nak buat semua segala senaman yang di ajar mase main gym dolo hahah.. dah kene baru nak buat kan abam ajis, skang  ni senaman abam ajis hanya yang basic2 jer, buat mane yang larat,  buat dambel  pon pakai simen hahahah, okeh tu memang target abam ajis nak kurus dan kuat kan skit otot2 abam ajis...mummy pon nampak semanagt abam ajis yg berkobar kobar nak kurus mummy pon nak kurus gak hahahah.. ok la harap semua yang abam ajis dah program berjalan dengan lancar...amin..








haa ni la abam ajis main untuk kuat kan otot, banyak care kite bole gune bende alah ni... makan plak abam ajis banyak kan ikan sayur dan segala bende yg sehat dan mengikut jadual pemakanan yg betul..
okeh target 75kg..

adios

Monday, July 3, 2017

raya dah

ok selamat hari raya abam ajis ucapkan pada semua...hari ni 3/7 baru mula kerja, mood raya masih ade lagi, okeh meh nak cerite skit sblom raya, tahun ni raya pertama beraya di kl, persiapan dah mule mingu ke 3 dan last sabtu sblom raya sebab persiapan raya mummy tak beli lagi, kire ramai gak la warga g
kota beraya di kl sebab mase berbuka di sogo masih lagi penuh, jalan tar jangan cakap la, memang penuh sesak dengan manusia, tema taun ni kelabu, anak2 abah n abah nye dah ade dah baju, cume mummy je yg agak susah nak cari, biase la kan hahahahha.. so malam raya tu memang sempat la cari barang2 untuk persiapan raya...

dan pagi raya pon sampai ...aduh ayat...hahahha...abam ajis ni kalo beli baju memang tak reti nak mencube, tu la hambek ko sekali kurta abam ajis senteng hahaha nasib la ade sluar slack jadi penyelamat hahaha, pagi raya mcm biase lepas solat anak2 lelaki pergi ke kubur arwah ayah , bersihkan kubur dan doakan yg terbaik untuk arwah ayah, lepas tu baru la beraya kat rumak mak...petang kul 6 baru la balik gurun....panjang dah bebel ni hehehe...jom layan gamba...



ni masa abam ajis balik sahur kat umah haha semua nak bersuap heheh
si akak alhamdulillah.. larat puase walaupon hanya 10 hari...


berbuka kat sogo, ingat kan tak ramai orang... skali hambek ko.. penuh la...



pagi raya..adik bradik dengan mak...


pagi raya lagi.. tema kelabu 


ni dah ade kat gurun.. raya kedua tema biru hahahah


raya ke 3 tema kaler merah , ni g  raye kt umah tok..


tu diaa gunung jerai...pemandangan yg indah..


kat gurun beraye kt umah sedara mara pon dah penuh perot hahah.. tapi tu la tk dpr nak makan ketupa polot tok ngn rendang aging...sedap weii

okeh adios