Pages

Wednesday, March 22, 2017

ape kabar sayang di sana

cuti sekolah ni mummy dan anak anak balik kampumg, bagi abah nak bagi mummy berehat kat sane sebab kami jarang balik kampumg, tapi tu la baby plak wat hal dah baik demam dah,  tak nak plak kat orang nak menempek je kat mummy die hehehe mase balik kampung tu bby dan akak baru je baik demam mungkin baby badan dedor lagi, tu yang menempek je kat mummy, atau bby nak tumbuh gigi dan nak bole berjalan, manje anak abah sorang ni, si akak plak mcm biase la lasak tak bertempat batuk dah kurang dah tapi masih lagi minum ais kat sane... mentang2 abah jauh kan semua nye bole minum siap akak nanti hahahah....
sape la tk risau mummy n anak anak, mummy tu bukan bole stress sangat nanti jadi mak ko ijau hahaha takpe la anak anak mase kecik hiburan utk abah n mummy, dah besar nanti jadi orang yg berjaye ok...uhuhuh...


seronok main kat umah opah die tapi tak bole mummy die ilang hahaha..

rindu mummy  akak dan bby

adios

my hero

assalamualaikum... selamat pagi... korang semua ok ke hahah apa da mcm ade yg bace je kan hahaha, ok ahas lepas abam ajis ambek my hero, lame tak jumpe memang lame, so ade kesempatan ni abam ajis bawak la balik umah,

 sarapan pagi kat mamak la mane lagi haha


 operasi mengecat 


 lepas mendobi main badminton plak.. kompom la abah yg mng hahaha


beli sluar untuk abg je baju pakai baju abah, malam abg ikot abah pegi sekolah tido sane  dan pagi ikot abah pegi keje meredah ujan lebat hahaha sian abg...ujan dah rede baru anta abg balik umah, kebetulan abam ajis nak despes ke kl...anta trus la kan...

bile la lagi bole jumpe my hero lagi...

adios

Friday, March 17, 2017

cicir... makan ... kenyang

haha kalo kat opis baru ni kalo tak makan memang tak sah, hari ni ade staff kat opis belanje makan, macam macam ade, abam ajis ambek la skit situ skit sane hahah skit la sangat, pagi ni anta mummy dan anak anak ke kl sentral naik ets kat sane balik gurun, memang berat nak bg dorang cuti balik kpg tapi abam ajis tak kejam, sekali sekale bg mummy duduk sane lame skit, ok anta mummy dah setel, pegi keje pon awal skit tapi pas keje takde mane letak nye pon abam ajis tak tau, nak kate cicir dalam bag itam ni susah nak cicir barang, takot jatuh kat rumah...adula nasib la ade meber tolong bukak kan pintu....lepas tu plak ade makan makan kat opis fuuhh memang bes ade nasi lemak, karipap dan pulut kuninggggggg .... abam ajis nye peberet tuuuuu... tapi tak bole makan banyak sebab karang dalam 2 jam mule la angen satu badan hahahaok banyak lak bebel pagi jumaat ni...tata

pas tak bawak...tungu member dtg bukakan pintu

fuh kenyang perot...abis diet abam ajis hahha

muke kenyang..ngantuk, kenyang, 

adios

Wednesday, March 15, 2017

cuci mate

ari sabtu ari tu walaupom akak dan adik tak berape sehat abam ajis bawak jugak mereke jalan jalan, si akak nak pergi sangat vello city, besar tempat die parking pon banyak, kedai makan fast food je mcm bersepah skit kalo food court  ok bes, besar banyak kedai tapi orang tak berape ramai ke sebab besar sangat hahaha , tak abis jalan pon sebab nye kalo ikot mummy la kan semua kedai mummy nak masuk hahahah...


mcm biase abah kene kendung adik, adik masih meragam lagi, 
si akak biase le acah acah orang dewasa hahaha..
betul pemikiran akak tak ikot tahap umor die...
baru 5 tahun pemikiran akak jauh ke depan...
abah die je suke tido hahahaha

adios

kekuatan

penat memang penat keje 24 jam, takde ruang untuk diri sendiri dan keluarga, tapi mummy dan anak anak amat memahami keadaan abah die, ade jugak si akak bersuara, bile abah nak jadi mcm abah orang lain, malam ade kat rumah, terkedu abam ajis nak jawab...takpe la selagi hayat di kandung badan selagi aku bernafas, ...

kawan kawan jadi penghibur..

nak tengok abam ajis senyum memang la susah...
jangan nilai seseorang dengan sekali pandang...'
walaupon muke ganaz tapi hati tetap baik...

adios

adik ngn akak demam

memang mencabar mingu ni si adik demam badan panas, mungkin nak tumbuh gigi, mule nye tak nak bawak pegi hkl, tapi badan terlalu panas sangat, bawk la si adik pergi hkl, panas trun skit, adik aktif tapi ade mase adik akan sakit teramat sangat... risau jugak tu...orang kate skang dah masuk tumbuh gigi dan nak pandai berjalan tu yg demam truk kene plak bak kate orang tua kebetulan bulan penuh 2 ari ni takut angin selisih jer ...memang badan dan kepale adik amat panas...mummy adik sangat la risau...tapi abam ajis percaye anak abah semua nye kuat hadapi segala kerumitan hahaha apa da abam ajis ni hahaha.. akak pulak batuk berterusan dan ade kuman kat paru2 memang truk jugak batuk kakak, si akak kene ambel sampel kahak 2 hari berturut turut, doc cume bagi ubat antibiotik untk ketahanan badan...

kat hkl bole senyum lagi tu hehehe


 bole main2 lagi walaupon sakit

si akak tetap ceria...

risau...sape tak risau tapi abam ajis tetap teruskan kan langkah demi sesuap nasi, abah akan pastikan keluarga abah selamat..

adios

Monday, March 6, 2017

jalan jalan

okeh macam biasa kalo ujung mingu abam ajis akan bawak famili jalan jalan, walau pon abam ajis demam sekali pon, tapi memang kene bawak pon sebab banyak barang nak beli terutama barang mummy, dengan beli dapor nyer nak beli, macam macam barang nak beli, abam ajis tak larat sekali pon abam ajis tetap bawak dorang jalan jalan...kene plak sabtu ahad abam ajis cuti, so memang berjalan je la keje nye hahaha malam tu plak pegi down town danau kota, akak plak meragam nak dukung jer sepanjang jalan kat danau kota, ahad malam t abam ajis demam dan sakit satu badan sebab dukong si akak..huhuhu...haha kalo abam ajis letih or demam mummy tau dah tak bole kaco, sebab asik kene masrah je hahahah sayang mummy...




abah sayang kamu semua 

adios