Pages

Wednesday, February 10, 2016

kisah aku

assalamualaikum semua... harap semua nye sehat belake...siapa sangka dunia yang semakin pesat dengan teknologi tetapi masih ade lagi pemikiran manusia yang mundur kebelakang, bukan sahaja kebelakang tapi telah membelakang kan Allah....mendua kan Allah... masih ade lagi manusia yang mempunyai hasad dengki yg tahap gaban ni...bende ni berlaku pada diri naga hitam baru baru ni... naga ingat hanya sekadar demam biase, tapi bile dah makan ubat pon tak kebah demam nye... naga syak ade sesuatu yg berlaku, bile naga pergi jumpe orang yg berpengalaman yang di pangil atok , atok tu cakap ade seseorang hantar sesuatu pada naga untuk memporak perande kan keluarga naga....dan alhamdulillah sekarang naga dah sembuh... selain atok tu naga ade minta bantuan dari seorang kawan yang bole menyembuhkan naga dari jarah jauh...dan ini perbualan naga dengan die...





bukan calang orang yang buat keje jahat tu...tapi kat sini naga hitam nak cakap rakan sekerja tu bukan nye kerja siang...ianya kerja part time malam...ade kene mengena dengan rakan sekerja part time...tapi siapa kah dia...biar lah rahsia...naga hanya berubat untuk baik dan sembuh... orang tu biar le die dengan Tuhan nanti...

adios....

kisah mak

untuk makluman semua mak naga tak bole nak berjalan sangat, kondisi lutut tak berape nak ok, so ade kale bertongkat ade kale berkerusi roda, masih memerlukan perhatian semasa hendak ke bilik air... cucu dan anak anak semua nye dekat so takde masalah dari segi penjagaan, cume kandungan dalam darah tu... darah tak stabil, kene ambil ubat untuk stabilkan darah...tekanan darah mak tingi...amat tingi...tapi mak tak suke duduk wad so kene pantau dari umah, doc dari opis pon ade pantau mak ia nya satu kebajikan dari opis untuk staff...terbaik wok...




ok ni tekanan waktu rendah, kalau ikot kan ade kale tekanan atas tu cecah 180.. agak merbahaya, cume buat mase ni bagi mak ubat dari hospital dan yang terkawal...

naga doa kan mak sehat seperti sediakala...semangat mak memang tinggi... 



selamat tingal ...sob sob sob

ala tajuk tu poyo betul nak anta mummy dan keisha pergi brunai je pon kekeke.... je pon... alooo lame kot semingu.....waaarrghhhhhhh...... lame tu.... tingal aku keseorangan tiada lagi senda gurau mu...menyanyi plak...al kisah cuti raya cina ni panjang so famili mummy dah planing la nak pergi umah makcik die sebelah brunai sane... nak berhubung agak payah le sebab line talipon agak terhad.... yg sedeh nye..abah kene tingal...waarrgghhhhhhh lameeeeeeeeeee..... seminggguuuuuuuuuu....sape nak masak... sape nak gaduh ngan abah....sapeeeeeee...... sob sob sob.......


tu dia gaya mcam retis kekeke 



kat sane keisha ade gang nak main cume risau kan mummy je sape nak urot kepale tu...sob sob sob...

mummy abah nak baju seluar tilam... ermm ape lagi ek..t abah wasap senarai ape abah nak kekekeke.....

Wednesday, January 27, 2016

aku


okeh saje je plagiat daripada resepi sheila rusly dan pen merah dot com... bukan ape kate kate tu memang terbaik la kan...menyentuh perasaan....
 
pernah ke seorang ayah mengeluh demi sesuap nasi untuk keluarge die...


naga hitam dah alami... perit... memang perit... 


naga hitam dah pernah kene.. sakit ya amat...hanya Tuhan saje yg tahu....
 

ini lah yg berlaku pada diri naga hitam sekarang... terase sangat kehilangan si aiman.... 


dan ini la ayat yg boleh mengambar kan diri naga hitam...

adios....

Thursday, January 21, 2016

bawak lori

skang ni kalo keje lama suke sangat main game perang, bola n terbaru bawak lori... tak membosan kan sebab kene fokus pada jalan yg kite bawak pastu ade le yg kene buat..isi minyak... kene tahan polis... langar sampai terbalik...mcm mcm lagi le...so sape sape yg bosan nak main game ... jom main game lori...bes woooo




tu dia kene elak eksiden yg berlaku di pertengahan perjalanan....
 
kene tungu keretapi lalu bagai

 
ni lori pertama naga ....bawak muatan macam macam...

ni lori terbaru... baru je beli semalam... bole bawak lebeh lagi muatan berat...masyukkk

bile kerje malam... nak hilang kan mengantuk layan le game game yg bes mcm ni..huhuhu...

Wednesday, January 20, 2016

anak anak abah

kalo dah mule up date blog ade je cerite yg  nak di tulis... tapi la ni lebeh lagi pada famili le..terutama anak abah kan..., kalau nak kate beli barang mahal baru nampak bergaye tak jugak  asalkan simple dan murah dan ade kale nampak garang dan shocking kaler...fuhhh...tu blom lagi masuk bab alat mekap ape yg mummy ade keisha mesti ade anak lelaki plak si abang asal nampak smart mesti nak beli...dah paham sangat dah....jom kite layan gambo


nak jadi model suruh gaye mcm mane pon die  keisha tetap akan buat

nak berkawan tapi malu malu

lepak malam 

nampak tak..gaye die

ni my hero


ular ade kat sek...!!!!!!!


haaa nampak tak tu anak ular, tu baru anak blom ibu nye lagi , jumpe depan lif aras bawah... ade sblom tu lagi jumpe gak ular tapi tak sempat nak ambek gambo...masuk bawah lif...dan citer ular ni tak di beritahu pada cikgu sebab nanti takot dorang tak nak gune lif...hahahaha.....tengok dari gaye mcm ular sawa... kene plak partner yg takot ular... kekeke siap tukar lif lagi kekeke....