Pages

Wednesday, June 7, 2017

ragam puasa

bulan puasa ni banyak dugaan Dia, tapi alhamdulillah semua nye hanya di awal ramadhan, skang ni cume tumpu pada yang wajib dan sunat, keje malam plak mcm biase la, ade yg ok dan ade yg tk ok, mane yg ok tu bole la kite berkawan , mane yg tk ok hanya sekadar kerja je, takot nanti memudaratkan kehidupan dan kerjaya, ape la abam ajis merepek ni kan hahaha.. 

mummy plak skang ni tak menang tangan buat kuih raya, walaupon keadaan ade kale agak tertekan tapi mummy buat gak tempahan,...mummy la super woman...lupe la nak cakap skang ni abam ajis sronok sangat sebab anak anak n mummy dah balik dari kpg, bes la ade anak anak mummy bole bersenda gurau tak la abam ajis kemurungan hehehe...mane tak nye abam ajis sahur sensorang, berbuke sensorang..sedeh woo huhuh....

ni baru hari ke 12 puasa, skang ni abam ajis amalkan pemakan mcm ni, sahur abam ajis makan nasi supaya bertenaga di pagi hari, berbuke pule skadar makan mehon or kuih muih je dengan air manis skit dan slebeh nye air kosong,

 banyak lagi laluan yg berliku di depan...harap bulan yg mulia ni di permudah kan segala nya untuk abam ajis...

sian akak duk kpg kene dmm campak plak...

 si adik plak pantang mummy hilang mesti nak nangis manje hehehe

 mcm ni la keje malam, mane yg bole tolong abam ajis tolong,
walau pon penat, keje tetap keje

sekali sekala layan blog plak...kemas kemas meje


 mcm ni la kalo berbuke kat pondok keje malam..


adios

Tuesday, May 30, 2017

selamat berpuasa

rasanya belom terlambat lagi abam ajis nak ucapkan selamat berpuasa pada semua.... syukur di bulan yang mulia ni Allah berikan kesihatan tubuh badan yang baik untuk abam ajis menjalani ibadah puasa dengan sempurna, dah hari ke 4 kite berpuasa sempat la abam ajis berpuasa dengan mak mertua dengan mak abam ajis, mummy dan anak anak dah di pos ke gurun, huhuh..maklum la 2 mingu awal puasa ni cuti sekolah kan...

mcm biase awal puasa badan ter hidrad dengan kesan pemakanan ..hahaha...kalo bab nak beli makan, param dekat je dengan rumah, so takde la nak abiskan mase cari makanan... alhamdulillah tenaga badan abam ajis sentiasa ade...abam ajis harap sehat la sampai ke raya...amin....ok takde ape cite hot, tungu la pertengahan puasa nanti...selamat berpuasa....

...adios...


Friday, May 19, 2017

tragedi bulan 5

mcm mcm jadi bulan 5 ni, besday akak, satu famili dmm, abah sakit truk, hari guru, hari ibu lagi... memang menarik kan...ok awal bulan dh sambut besday akak, dalam mase yg same satu famili demam, dengan akak batuk2, adik demam, mummy sakit tekak, abah darah tingi, ishh mcm mcm kan...pada mummy.. selamat hari ibu, bukan sehari je sambut, hari hari abah sambut hari ibu, kepada cikgu2 selamat hari guru abam ajis ucapkan...mingu depan besday adik plak..hehehe...mcm mcm...



 seronok akak nak bagi cikgu kad dan hadiah

 akak tak takot tangan kene cucuk ambek darah


 abah plak kene darah tinggi..adula..


bawak famili kluarkan peluh...sronok akak n adik,,,

sesibuk mane pon abam ajis akan cube cari mase untuk keluarga..

adios

happy birthday

lame tak up date blog...nak kate bz tu idak le... keadaan badan yang tak mengizinkan, awal bulan 5 ari tu besday si akak, punye la seronok akak nak sambut besday dengan kawan kawan kt sekolah die, memang seronok abah tengok hahaha...segala persediaan mummy yang buat, abah cume bagi duit jer,.. ahad tu sambut kat umah nenek, isnin sambut kat sekolah dengan kawan2..




harap akak jadi anak yg solehah...amin...

adios...

Tuesday, April 18, 2017

besday abam ajis

okeh hari ahad lepas besday abam ajis, dah set nak pegi gold coast mandi manda kat sane, so abam ajis uruskan segala persiapan dan cuti2 utk keje siang dan malam, mummy la paling sibuk, maklum la nak buat mcm2, sambut besday abah la, masak utk pegi sane lagi, siap kan baju kemas bag, semua la mummy, dan abah ucapkan terima kasih dan i love u mummy.....huhuhu....jom layan gambo



ni sebelom grak g mandi manda..haha dpat cekelat lagi huhuhu



dapat billik mengadap taman, memang bes...





seronok, memang seronok ahad tu orang ramai jangan cakap la kan, sebab ari mingu, ari senin dah berkurangan mungkin dorang cek out awal,  memang puas la mandi, si akak plak tak semua gelongsor die nak naik, air masuk mulot n mate katenye hehehe



 haa mummy buat sendiri kek besday untuk abam ajis, huhuhu sedapppp


ni bekalan nak pegi mandi, abis licing semua hahahha



tq mummy, huhuh
love u

... adios ...




klcc

al kisah nya hari sabtu mingu lepas kad atm abam ajis rosak tak bole pakai, dah la nak kluar kan duit nak beli barang, kad buat hal plak, nasib la kat klcc ade bukak bank tu, so ke sane la abam ajis dengan hulu balang, dengan muke tak siap nye dengan si akak pakai baju pegi pasar je dengan mummy ala kadar nye hahaha heret la depa pegi klcc pagi tu, hanya semata kad kenen hold sebab dalam akauan takde duit nak potong duit kad setahun, itu saje, kalo bank lain kalo duit ad emasuk secare autometik trus je potong kan, ni .. kene pegi aktifkan plak ...aduh...kene plak hari sabtu bank semua tutup,..nasib la kat klcc ado..fuuhhhh
sempat la bergamba kat klcc hahahaha...ape pon tak bole abah ni hahahah...




sempat la snap gambo kat kete lumbe ni..
orang punye la ramai....

adios

Monday, April 10, 2017

yeyy dah balik...

yes dah balik sronok sangat abam ajis hahaha balik dari ambek mummy n akak trus bawak dorang g makan , lapa katanye hahah, sabtu tak g mane mane just jalan jalan rehat kan minda, si akak banyak bercerita, adik plak dah pandai berjalan, seronok dapat kaki, takde la abam ajis keseorangan lagi hahaha, memang terase sunyi bile mummy n anak anak tiada di sisi...huhu takmo citer panjang, abam ajis pon tka brape sehat ni...