Pages

Friday, December 12, 2014

abah yg cute

slalu tengok abah abah kat malaysia ni kalo jalan jalan pakai beg silang mcm pusher tu kan...haaaa ni abah keisha je pakai beg sandang mcm ni...ade bran ke hahahaha....



dah le jalan jalan kat klcc semua orang pandang hahaha malu wehh sebabnye keisha tak nak pakai...mummy tak nak pegang so abah le kene pakai...hahaha...jadi le hello abahhhh hahahahha....adios...

 

dinner 2014

dinner kali ni buat kat hotel gren sezen sblah opis je walau pon tempat nye bes tapi aturcare majlis mcm pergi mesyuarat pibg budak sekolah rendah je hahaha...ape pon malam tu naga hitam dapat hamper n baucer seratus ..syok ooo...kalo bab makan bole di kate kan ....biase je baik pegi makan kat mamak...hahahha hancur beb...





jalan jalan

sekarang ni kalo nak berjalan samada naik motor atau public transport tapi naga hitam ngan cik qaseh pilih public transport sebab skang dah senang...kene lak ade satu stesen yg dekat ngan rumah....dekat tak dekat ade le dalam 20 min kalo jalan kaki hehehe....kerete wat mase ni tak berape nak sehat so dalam wad lagi hehehe...jom kite layan gambo jenjalan....








ni sabtu n ahad punyer cerite mase ade kete lume n upin n ipin ...tu blom gambo g maha lagi...tak dan nak letak dalam blog...hahaha..penat tu memang le penat tapi penat tu ilang bile luang kan mase untuk bersame keluarge...






ade ke melake  serdang picc alamanda klcc time square mane lagi nak pegi lepas ni... oo lupe nak bawak dorang pegi bercuti...huhuhu.....adios....

penghujung nunnn di hujuuunnggggg

skang ni dah nak abis tahun baru le terdetik nak berkate kate di dalam blog yg penuh dengan sawang ni....bukan nye malas bukan nyer takde idea....dan juga bukan kerane kerja banyak....mungkin di sebab kan peralihan gajet yg membuat kan jarang berkate kate dalam blog...rugi kan...huhuhu....

kalo bab makan...naga hitam suke makan di rumah, suke makan masakan isteri walaupon itu punca perot naga hitam makin besau naga hitam tetap suruh cik qaseh masak, sebab rase syok sangat makan kat rumah melayan keletah si keisha kaisara yg dah banyak cakap skang ni....hahaha sronok...meh kite tengok ape cik qaseh masak...










banyak kan cik qaseh masak...sebab tu le perot naga hitam makin sehat dan bulat hehehe...syok oo bini masak....cik qaseh plak suke mencube menu yang baru so naga hitam le tolong abis kan semua ....

syookkk ooooo



Thursday, November 13, 2014

cakap sendiri



memang terase sangat bile orang tersayang tiada di sisi... semua nye buat sendiri....bukan nye tak bole nak uruskan cume dah biase balik umah mesti keisha lari depan pintu sambut abah die yg ensem ni...kadang tu keisha menyorok blakang pintu sergah abah die....hahahaha.....bukak tudung saji dah ade lauk...kadang tu kene marah ngan cik qaseh sebab bukak tudung saji awal sangat..hahaha....skang ni bile balik...adula.....nak cakap ngan sape...tengok tv pon takde mood...kalo ikot kederat naga hitam memang banyak aktiviti nak di buat...tapi tu le...dah name keje 24 jam...mase untuk diri sendiri pon takde...kadang tu curi curi berjimba ngan kengkawan....kalau sakit pon tak pernah nak cakap pada sape sape...cik qaseh pon tak tau naga hitam sakit...kalo dah truk tu baru le nampak sakit nyer....

la ni nak g ambek kete...ari tu dah g anta ngan pakai selebet...ari ni nak g ambek plak..dah ensem ensem ni tak mo le tolak kete tepi jalan lagi hahahah.....hidup ni kalo takde masalah tak seronok cume kite kene pandai menyelesaikan nyer...samada selesai sendiri atau rujuk pada yg pakar...banyak bende yg berlaku...tapi ambil pendekatan diam dan setel itu lagi bagus...bukan diam dan lari....

dari segi kerja naga hitam dah bole uruskan dari a samopai z cume kalo takde kerjsama antara pegawai itu yg menjadi masalah....keje dah cantik..timing dah ok...so kene jage je..setel keje lepas tu baru bole ilang....itu macam la bos tak marah....

ni dah ujung ujung tahun...cik qaseh dah bg hint nak g bercuti so naga memang dah siap siap semua yg di perlukan cume nak cari tempat jer...walaupon naga hitam ni bukan sil pilihan tapi naga hitam cube yg terbaik sebab.....biar le rahsia....gunung terbakar nampak asap nyer...hati yg terbakar tak siapa yg tahu...hahah karam singh walia kann heheheh....

ok adios

Friday, October 17, 2014

busan

sampai satu tahap aras kebusanan melanda diri ku....bukan aku nak tunjuk bagus...tapi itu le hakikatnye....bile permulaan tu dah laju...tetibe slow...badan pon lesu....mase kat tempat lame dolo...keje memang sentiase ade....sampai kene ot tak abis abis.....tapi skang ni...bile dah bole kawal kerja...mcm mcm plak suare sumbang yg berkate kate...so aku perlukan suasane baru untuk meneruskan survival kerja aku....

bukan aku memilih bukan aku meminta tapi aku perlukan sesuatu yg bole aku buat setiap ari....memang aku tak selese dengan keadaan di opis aku.....aku seorang saje lelaki melayu...aku nak borak ngan sape kat opis...bile aku lepak lame kat admin bos dah pandang serong...biase le..keje ngan bos yg depan cakap lain blakang cakap lain ni payah....

skang ni aku buat hal aku jer so jangan gangu aktiviti aku...

adios