Pages

Tuesday, April 18, 2017

besday abam ajis

okeh hari ahad lepas besday abam ajis, dah set nak pegi gold coast mandi manda kat sane, so abam ajis uruskan segala persiapan dan cuti2 utk keje siang dan malam, mummy la paling sibuk, maklum la nak buat mcm2, sambut besday abah la, masak utk pegi sane lagi, siap kan baju kemas bag, semua la mummy, dan abah ucapkan terima kasih dan i love u mummy.....huhuhu....jom layan gambo



ni sebelom grak g mandi manda..haha dpat cekelat lagi huhuhu



dapat billik mengadap taman, memang bes...





seronok, memang seronok ahad tu orang ramai jangan cakap la kan, sebab ari mingu, ari senin dah berkurangan mungkin dorang cek out awal,  memang puas la mandi, si akak plak tak semua gelongsor die nak naik, air masuk mulot n mate katenye hehehe



 haa mummy buat sendiri kek besday untuk abam ajis, huhuhu sedapppp


ni bekalan nak pegi mandi, abis licing semua hahahha



tq mummy, huhuh
love u

... adios ...




klcc

al kisah nya hari sabtu mingu lepas kad atm abam ajis rosak tak bole pakai, dah la nak kluar kan duit nak beli barang, kad buat hal plak, nasib la kat klcc ade bukak bank tu, so ke sane la abam ajis dengan hulu balang, dengan muke tak siap nye dengan si akak pakai baju pegi pasar je dengan mummy ala kadar nye hahaha heret la depa pegi klcc pagi tu, hanya semata kad kenen hold sebab dalam akauan takde duit nak potong duit kad setahun, itu saje, kalo bank lain kalo duit ad emasuk secare autometik trus je potong kan, ni .. kene pegi aktifkan plak ...aduh...kene plak hari sabtu bank semua tutup,..nasib la kat klcc ado..fuuhhhh
sempat la bergamba kat klcc hahahaha...ape pon tak bole abah ni hahahah...




sempat la snap gambo kat kete lumbe ni..
orang punye la ramai....

adios

Monday, April 10, 2017

yeyy dah balik...

yes dah balik sronok sangat abam ajis hahaha balik dari ambek mummy n akak trus bawak dorang g makan , lapa katanye hahah, sabtu tak g mane mane just jalan jalan rehat kan minda, si akak banyak bercerita, adik plak dah pandai berjalan, seronok dapat kaki, takde la abam ajis keseorangan lagi hahaha, memang terase sunyi bile mummy n anak anak tiada di sisi...huhu takmo citer panjang, abam ajis pon tka brape sehat ni...

langkah demi langkah

skang ni kat umah kakak dan adik tengah tak brape nak sehat, si akak batuk berkahak si adik seseme, demam dah elok... cakap la ape jua ubat yg boleh sembuh kan mereke berdua abam ajis akan pergi dapatkan...brape harga ubat tu blakang kire yang penting anak anak abam ajis sehat sepenuh nya...
Ya Allah Sembuh kan la kedua2 anak ku, 
jauh kan dari penyakit yg merbahaya...
amin

abam ajis plak mcm biase siang malam kerja untuk sesuap nasi, 
duduk di kota metropolitan yg kejam ni kene kerja agak keras dari biase,
kene pandai buat duit jangan leke akhirat...


kapal yang besar ade kale rosak jugak
same same la baiki mane yang rosak,
ok love u mummy

my hero
abah harap muhammad akan jadi seorang anak yang kuat mental dan fizikal untuk menghadapi
dunia yg serba kejam skang ni, abah jarang dapat jumpe muhammad, 
jage diri elok elok tau abg...

abah sayang kamu semua

adios

Wednesday, March 22, 2017

ape kabar sayang di sana

cuti sekolah ni mummy dan anak anak balik kampumg, bagi abah nak bagi mummy berehat kat sane sebab kami jarang balik kampumg, tapi tu la baby plak wat hal dah baik demam dah,  tak nak plak kat orang nak menempek je kat mummy die hehehe mase balik kampung tu bby dan akak baru je baik demam mungkin baby badan dedor lagi, tu yang menempek je kat mummy, atau bby nak tumbuh gigi dan nak bole berjalan, manje anak abah sorang ni, si akak plak mcm biase la lasak tak bertempat batuk dah kurang dah tapi masih lagi minum ais kat sane... mentang2 abah jauh kan semua nye bole minum siap akak nanti hahahah....
sape la tk risau mummy n anak anak, mummy tu bukan bole stress sangat nanti jadi mak ko ijau hahaha takpe la anak anak mase kecik hiburan utk abah n mummy, dah besar nanti jadi orang yg berjaye ok...uhuhuh...


seronok main kat umah opah die tapi tak bole mummy die ilang hahaha..

rindu mummy  akak dan bby

adios

my hero

assalamualaikum... selamat pagi... korang semua ok ke hahah apa da mcm ade yg bace je kan hahaha, ok ahas lepas abam ajis ambek my hero, lame tak jumpe memang lame, so ade kesempatan ni abam ajis bawak la balik umah,

 sarapan pagi kat mamak la mane lagi haha


 operasi mengecat 


 lepas mendobi main badminton plak.. kompom la abah yg mng hahaha


beli sluar untuk abg je baju pakai baju abah, malam abg ikot abah pegi sekolah tido sane  dan pagi ikot abah pegi keje meredah ujan lebat hahaha sian abg...ujan dah rede baru anta abg balik umah, kebetulan abam ajis nak despes ke kl...anta trus la kan...

bile la lagi bole jumpe my hero lagi...

adios

Friday, March 17, 2017

cicir... makan ... kenyang

haha kalo kat opis baru ni kalo tak makan memang tak sah, hari ni ade staff kat opis belanje makan, macam macam ade, abam ajis ambek la skit situ skit sane hahah skit la sangat, pagi ni anta mummy dan anak anak ke kl sentral naik ets kat sane balik gurun, memang berat nak bg dorang cuti balik kpg tapi abam ajis tak kejam, sekali sekale bg mummy duduk sane lame skit, ok anta mummy dah setel, pegi keje pon awal skit tapi pas keje takde mane letak nye pon abam ajis tak tau, nak kate cicir dalam bag itam ni susah nak cicir barang, takot jatuh kat rumah...adula nasib la ade meber tolong bukak kan pintu....lepas tu plak ade makan makan kat opis fuuhh memang bes ade nasi lemak, karipap dan pulut kuninggggggg .... abam ajis nye peberet tuuuuu... tapi tak bole makan banyak sebab karang dalam 2 jam mule la angen satu badan hahahaok banyak lak bebel pagi jumaat ni...tata

pas tak bawak...tungu member dtg bukakan pintu

fuh kenyang perot...abis diet abam ajis hahha

muke kenyang..ngantuk, kenyang, 

adios