Pages

Monday, September 8, 2014

negara ku malaysia

pendapatan isi rumah naik ke rm 5k  sebulan...mane die dapat angka ni.... secara lamsam ke kire ni....aduyai.... kalo bab mcm ni kire keseluruhan le ye........ kan...ermm pelik sebuah nama negara malaysia ni....mcm mcm ada skang ni semua ade dalam negara malaysia skang ni....


aku banga jadi warganegara malaysia sebab aman makmur rakyat nyer berbudi bahasa selamat siang dan malam semua bangsa ade dalam malaysia ni....bukan satu malaysia dah...satu negara ade dalam malaysia ni.....banga aku....

Wednesday, August 27, 2014

selese begini

nampak nye aku kembali ke asal, layan diri sensorang, itu lagi bagus dari aku dok reramai nanti lain plak dorang cakap pasal aku....ntah ler...kadang tu orang suke tafsir negatif dari positif, so aku rase baik aku begini.....





adios amigos

jalan jalan cari makan

sememang nyer ari untuk famili hanya di hujung mingu, ade le sabtu lepas naga hitam bawak famili jalan jalan cari makan, sampai pening di buat nyer hehehe....dengan ragam keisha kaisara yg pemikiran mcm orang tue tapi umor baru 2 tahun hehehe skali skale pergi mid valley di awal pagi supaye senang nak parking, plak tu jalan abis semua ceruk kat mid valley tu hehehe....penat tu memang penat, tapi sronok ler, lepas je makan tengahari bole plak kepale ni pening..adula...




sronok keisha makan berger, tapi lepas makan naga hitam plak yg pening pale...





melayan keisha kaisara....srnok sampai tak nakbalik heheheh...

Tuesday, August 26, 2014

lembu pon nak raye gak kan

aishh bole ke lembu g raye umah orang hahaha, ni naga hitam kene kat tanjung malim, nasib le lampu tengah merah lembu lembu ni melintas jalan, kalo lampu ijau dah kene langar dah ni..heheh syok woo balik kampung ikot jalan lame..heheh



syok keisha tengok lembu...hehehe

bile ikot jalan lame, kite bole kawal kelajuan kerete kite, bile menadu jangan ikot emosi....adios....

jalan jalan raya

lepas balik dari penang, tak tau le nak pegi mane, nak ajak adik bradik naga hitam balik melaka sume nye ade hal masing masing, so naga hitam bawak le cik qaseh ngan keisha jalan jalan raye ngan si keisha syok pakai gaun...hehehe...





tak banyak gambar nak share, banyak tempat gak le naga hitam pergi lepas raye, nak pegi umah sdare mara memang takde le kan so jenjalan le bawak famili...lagi satu kawan kwan takede pon buat open house..sob sob sob...heheheh


raya

ari ni last bulan syawal, rase nyer bole lagi kot up date tok raya, hahahah...kali ni raya dari segi kewangan takde masalah, sume nye tip top, cume dari segi mase je agak merugikan, kene plak petang nak raye tu kete bole rosak, mas tu memang dah down dah, sok nak raye, kete bole wat hal, nasib le lepas solat ade bengkel kete bukak, slamat le kete naga hitam di baiki, doit le keluar macam air, tapi takpe, doit dah ade stand by...

cume mase......mase untuk berjalan jalan kali ni agak terhad, raye pertame malam tu dah ujan sampai tengahari raya kedue, tak bole nak kluar, dok je umah, so kat situ dah hilang mase nak beraye umah sedare, 
ape pon kali ni raye meriah... meriah ngan keisha n cik qaseh....tak lupe juge anak bujang naga hitam muhammad danish.....

tak lame. raya ke 4 dah balik kl, memang balik penang tak lame, sbb kekangan mase....meh kite tengok gambo yg tak brape nak ade ni...

gambar bertige..

ni kat umah tok

keisha ngan amar....

ha ni dia muhammad danish....segak anak abah

ni kiriman wasap dari adik naga hitam...

selamat hari raya

tema kali ni kaler cokelat, kalo ikot kan cik qaseh nak buat kaler pokedot putih merah..perghhh tak mau le gitu kan..hahaha....ape pon keronokan beraye tu dah ilang...tak tau le genaerasi skang ni tak amalkan lagi "beraye".... arios...

Thursday, July 24, 2014

selamat ulang tahun

hari ni 24-7 genap 3 tahun usia perkahwinan naga hitam dan juga cik qaseh, alhamdulillah perjalanan kami sekeluarge bahagia walaupon ade kalenyer ribut melande.....terima kasih juga pada cik qaseh isteri tersayang kerane mempercayai naga hitam dan jaga semua nye untuk naga hitam...thanks sayang....abang sayang sayang hingga ke jannah....