Pages

Monday, June 27, 2016

akak dapat adik

okeh cite ni dah sebulan tapi kene letak jugak...haha abam naga dapat baby gal... fuhh lame gak le... bukan rancang tapi kekangan mase hahaha ye ke...hahaha... name di beri same seakan akak supaya dah besar nanti jadi anak yg solehah yeee...skang ni dah sebulan ade pantang kat penang....syukur alhamdulillah....rezeki keluar kami....gambo???  nanti dah besar baru letak ek hehehe


soping sakan

ari sabtu mingu lepas abam naga balik le penang nak beli baju raya, si akak asik tanye je bile abah nak balik... tepat pada mase yg di janjikan kami sekeluarga keluar awal pagi pergi ke sungai petani beli baju raya kat sane, pada mule nye nak beli dalan tesco je tapi pilihan baju tu takde, so beli ape yg patut je dalam tesco, lepas tu plak singah mall giant plak , dalam tua de gak le baju yang di beli...penat wei...walaupon penat tapi abam naga puas ati sebab dapat beli baju untuk semua...si adik pon ade baju raya..hahaha bes kan...mmg bes sangat...dan tadi abam naga ade beli saju baju t untuk abam naga kaler pink lagi....hahahahaokeh bulan pose ni malas nak citer panjang...


Thursday, April 7, 2016

keje malam

lame aku tak up date pasal keje malam... buat mase ni partner aku agak tak berape sehat, aku tak kisah sebab aku dah bole jage kawasan sekolah ni, cume kebelakangan ni ade sedikit kesan orang nak pecah masuk atau itu semua kenakalan murid murid, kami pengawal malam cume buat sedaye mane yang mungkin untuk mengelakan sekolah di pecah masuk...nak buat lebeh lebeh pon pihak sekoah dan pihak syarikat bukan nye nak ambek tau...so kami berdue buat la mane yg bole je...jom layan gambo...


dah ikat dengan dawai halus dan simbah minyak pon dorang bole potong dan basuh balik minyak tu...

orang kanan yang banyak membantu wak dan partner

dengan kesihatan yang tak berape nak sehat ni di gagahkan juge berjage malam...demi sesuap nasi...

kenduri kendara

hari sabtu yg lepas ade kenduri kendara rakan sekerja buat nye di jalan semarak sane, so nak elak kan jam dan banyak lagi tempat nak pergi sebenarnyer...datang la seawal yang bole jam 1130 dah ade kat lokasi pengantin...ingat nak le jumpe mempelai tapi oleh kerana perot sudah berbunyi bunyi kite makan doloooo...hehehe okeh mase makan ni ambil mase yang lame sebab mummy suke makan semua yang ade atas meje lauk tu kekeke...sedap kan mummy...dan mase yang di tungu telah tibe jam 1240 mempelai masuk ke dewan makan dan trus je ke pelamin...bersanding awal nak elakan kan kesesakn sedare mare dtg makan...

muke keisha mengantuk kekeke

aolololo comel nye

lepas makan trus senyum hahaha

muke abah yg poyo kekenyangan

 tak kenyang lagi ni kekekeke

ttuuuuu ddiiaaaa mempelai kite tersenyum senyum hahaha... en sapik n cik fiza naga hitam ucapkan tahniah dan sampai ke jannah okeh...

cek perot

tanggal 31 mac 2016 rutin sebagai bapa yang penyayang bermule apabile menemani isteri membuat peperiksaan  baby dalam perot mummy kekeke....apa da ayat tungang langang hehehe... mcm biase le teman mummy se awal pagi yang mungkin kali ni dapat no 4 mungkin orang tak berape ramai dan semua nye berjalan dengan lancar dan abis cek jam 930..oleh kerane ade mase lagi so naga bawak le mummy pergi sarapan kat bangunan kaler kaler tu kat taman mulia sane...haa pusat  komuniti btr ...susah nak ingat dah tue tue ni memori makin kecik plak kekeke....layan roti canai kassim...dorang cakap sedap..ermm bile dah makan.....bole la bg 3 bintang hehehe....jom layan gambo...

 suke sangat nyakat keisha kekeke
nak pegi sarapan...

kan serasi bersama kan kan kan kekeke

dalam mase yang same orang yang nak pasang ekon tu nak mai awal...tergese gese le mase makan roti canai kassim...makin sejuk la mummy tido...



Friday, March 18, 2016

muhammad danish

pada tanggal 13 mac 2016 genap la umur my hero 9 tahun... agak lame tidak berjumpa mengamit rindu di hati tapi ape kan daya kekangan mase menjadi penghalang...kepada anak ku muhammad danish jadilah seorang insan yg berguna pada ibu bapa dan keluarga, jangan sia siakan masa depan dan abah sentiase memerhatikan muhammad danish dari jauh.... love u...


you are my hero

jalan jalan hujung minggu

memang setiap hujung mingu naga akan bawak mummy dan si akak jalan jalan, maklum la naga kan keje siang dan malam so hanya hujung mingu la nak bawak mereka jalan jalan, lepas dari tengok wayang mingu berikutnya hari sabtu bawak si akak dan  mummy ke semenyeh ade kilang jual barang baby, banyak gak la beli barang baby si akak plak dapat kerete kawalan jauh...si abah dapat kepuasan hati kekekek..

lepas tu mummy ade tanye dari semenyeh nak ke bandar seremban dekat ke jauh, kalo ikot kan ade le dalam 45 min je, tak jauh pon, mummy teringin nak makan cendol lejen kat sane...so ke sane le kite...tu dia bile dah sampai trus je park kerete trus je ke kedai cendol tu, mase sampai tu meje penuh tapi nasib la ade satu famili tu dah abis makan so depa la bagi meje tu kat kami, fuuhhh punye la ramai orang, yang nak tapau cendol satu baris yang nak makan rojak satu baris...dengan panas nye...tapi puas ati sebab memang sedap...

lepas tu mummy ajak pergi terminal one tak jauh dari situ tapi tu pon kene pakai waze sebab tak tau mane nak hala,...kat terminal one makan lagi, kali ni si akak makan nasi lapar katenye...abah plak, walaupon penat tapi penat tu hilang bile dapat bawak mummy dan keisha jalan jalan,

si mummy tengah sarat bole lagi nak berjalan, bukan ape abah risau je kot kot sakit perot nak terberanak ke... abah ni kalo panik kalot skit kekeke...okeh lepas makan kami trus balik sebab abam naga kene keje blah malam.... hari ahad plak abah bawak mereke pegi potarjaya ade belon panas...tapi tak naik pon agak mahal la kan harga nak naik belon tu...jom layan gambo..

sarapan dolo seblom bergerak kat port biasa

tu dia si akak habis kan cendol abah...





jalan jalan kat putrajaya...

okeh adios...