Pages

Friday, May 19, 2017

tragedi bulan 5

mcm mcm jadi bulan 5 ni, besday akak, satu famili dmm, abah sakit truk, hari guru, hari ibu lagi... memang menarik kan...ok awal bulan dh sambut besday akak, dalam mase yg same satu famili demam, dengan akak batuk2, adik demam, mummy sakit tekak, abah darah tingi, ishh mcm mcm kan...pada mummy.. selamat hari ibu, bukan sehari je sambut, hari hari abah sambut hari ibu, kepada cikgu2 selamat hari guru abam ajis ucapkan...mingu depan besday adik plak..hehehe...mcm mcm...



 seronok akak nak bagi cikgu kad dan hadiah

 akak tak takot tangan kene cucuk ambek darah


 abah plak kene darah tinggi..adula..


bawak famili kluarkan peluh...sronok akak n adik,,,

sesibuk mane pon abam ajis akan cube cari mase untuk keluarga..

adios

happy birthday

lame tak up date blog...nak kate bz tu idak le... keadaan badan yang tak mengizinkan, awal bulan 5 ari tu besday si akak, punye la seronok akak nak sambut besday dengan kawan kawan kt sekolah die, memang seronok abah tengok hahaha...segala persediaan mummy yang buat, abah cume bagi duit jer,.. ahad tu sambut kat umah nenek, isnin sambut kat sekolah dengan kawan2..




harap akak jadi anak yg solehah...amin...

adios...

Tuesday, April 18, 2017

besday abam ajis

okeh hari ahad lepas besday abam ajis, dah set nak pegi gold coast mandi manda kat sane, so abam ajis uruskan segala persiapan dan cuti2 utk keje siang dan malam, mummy la paling sibuk, maklum la nak buat mcm2, sambut besday abah la, masak utk pegi sane lagi, siap kan baju kemas bag, semua la mummy, dan abah ucapkan terima kasih dan i love u mummy.....huhuhu....jom layan gambo



ni sebelom grak g mandi manda..haha dpat cekelat lagi huhuhu



dapat billik mengadap taman, memang bes...





seronok, memang seronok ahad tu orang ramai jangan cakap la kan, sebab ari mingu, ari senin dah berkurangan mungkin dorang cek out awal,  memang puas la mandi, si akak plak tak semua gelongsor die nak naik, air masuk mulot n mate katenye hehehe



 haa mummy buat sendiri kek besday untuk abam ajis, huhuhu sedapppp


ni bekalan nak pegi mandi, abis licing semua hahahha



tq mummy, huhuh
love u

... adios ...




klcc

al kisah nya hari sabtu mingu lepas kad atm abam ajis rosak tak bole pakai, dah la nak kluar kan duit nak beli barang, kad buat hal plak, nasib la kat klcc ade bukak bank tu, so ke sane la abam ajis dengan hulu balang, dengan muke tak siap nye dengan si akak pakai baju pegi pasar je dengan mummy ala kadar nye hahaha heret la depa pegi klcc pagi tu, hanya semata kad kenen hold sebab dalam akauan takde duit nak potong duit kad setahun, itu saje, kalo bank lain kalo duit ad emasuk secare autometik trus je potong kan, ni .. kene pegi aktifkan plak ...aduh...kene plak hari sabtu bank semua tutup,..nasib la kat klcc ado..fuuhhhh
sempat la bergamba kat klcc hahahaha...ape pon tak bole abah ni hahahah...




sempat la snap gambo kat kete lumbe ni..
orang punye la ramai....

adios

Monday, April 10, 2017

yeyy dah balik...

yes dah balik sronok sangat abam ajis hahaha balik dari ambek mummy n akak trus bawak dorang g makan , lapa katanye hahah, sabtu tak g mane mane just jalan jalan rehat kan minda, si akak banyak bercerita, adik plak dah pandai berjalan, seronok dapat kaki, takde la abam ajis keseorangan lagi hahaha, memang terase sunyi bile mummy n anak anak tiada di sisi...huhu takmo citer panjang, abam ajis pon tka brape sehat ni...

langkah demi langkah

skang ni kat umah kakak dan adik tengah tak brape nak sehat, si akak batuk berkahak si adik seseme, demam dah elok... cakap la ape jua ubat yg boleh sembuh kan mereke berdua abam ajis akan pergi dapatkan...brape harga ubat tu blakang kire yang penting anak anak abam ajis sehat sepenuh nya...
Ya Allah Sembuh kan la kedua2 anak ku, 
jauh kan dari penyakit yg merbahaya...
amin

abam ajis plak mcm biase siang malam kerja untuk sesuap nasi, 
duduk di kota metropolitan yg kejam ni kene kerja agak keras dari biase,
kene pandai buat duit jangan leke akhirat...


kapal yang besar ade kale rosak jugak
same same la baiki mane yang rosak,
ok love u mummy

my hero
abah harap muhammad akan jadi seorang anak yang kuat mental dan fizikal untuk menghadapi
dunia yg serba kejam skang ni, abah jarang dapat jumpe muhammad, 
jage diri elok elok tau abg...

abah sayang kamu semua

adios

Wednesday, March 22, 2017

ape kabar sayang di sana

cuti sekolah ni mummy dan anak anak balik kampumg, bagi abah nak bagi mummy berehat kat sane sebab kami jarang balik kampumg, tapi tu la baby plak wat hal dah baik demam dah,  tak nak plak kat orang nak menempek je kat mummy die hehehe mase balik kampung tu bby dan akak baru je baik demam mungkin baby badan dedor lagi, tu yang menempek je kat mummy, atau bby nak tumbuh gigi dan nak bole berjalan, manje anak abah sorang ni, si akak plak mcm biase la lasak tak bertempat batuk dah kurang dah tapi masih lagi minum ais kat sane... mentang2 abah jauh kan semua nye bole minum siap akak nanti hahahah....
sape la tk risau mummy n anak anak, mummy tu bukan bole stress sangat nanti jadi mak ko ijau hahaha takpe la anak anak mase kecik hiburan utk abah n mummy, dah besar nanti jadi orang yg berjaye ok...uhuhuh...


seronok main kat umah opah die tapi tak bole mummy die ilang hahaha..

rindu mummy  akak dan bby

adios