Pages

Tuesday, December 6, 2016

kenangan

di tempat lame banyak kenangan pahit dan manis walaupon hanya 5 tahun di sane.. pejam celik pejam celik dah dapat bertukar tempat lain, kalo pengalaman bekerja semua tempat same je skop nye tapi pengalaman berkawan amat la berbeza, kawan silih berganti ade mcm mcm ragam...tapi tu la kalo tak kerane opis lame nak berpindah tak de la abam ajis nak bertukar...sob sob...

nampak tak abam ajis bersukan.. haha sempot wei hahaha

makan makan las day...sedeh wei..tq semua

bro.. kite makin jauh bro sob sob sob..

okeh tak leh taip lame lame nanti air mate jatuh berderaian hahah nampak je abam ajis ganas tapi hati ade taman hahahah....

adios


abah mummy akak adik

aloo ape kabar.. amboi tanye macam ade yg bace je kan hahaha ok ni nak kongsi skit gambo bby, bukan bby je, akak, abah bby n mak bby hahaha jap jap...

nampak tak nampak tak hahaha

ni mase akak kecik...abah kendong...

ni adik..kendong yg same hahah

duk tempat baru ni mood nak menaip laju je walau pon sibuk tapi bole bagi bagi mase antara kerja, rehat ngn tido hahaha... 

 ade lagi lepas ni tunguuuu...
adios

salam mesra

salam semua, harap semua nye sehat senantiasa... lame mmg lame.. berabad lame nyer tak menaip..okeh.. nak cerite skit jer.. skang ni dah ujung tahun... akak n baby baru je baik demam, kalo si akak demam bby mesti demam.. nasib la si abah die kuat dan sehat.. sebab mummy bagi minum milo panas tiap ptg...erkkkk....hahahhaa....

sian kat mummy.. mummy la superhero menjage semua keprluan rumah.. jage akak n bby lagi...jage abah lg hahahha.. terima kasih syg...syg mmg hebat..n tahun depan soramg lagi ek hahahha...

abam ajis plak.. dah ade kat putrajaya semenjak 1 ri bulan 12 .. pertukaran yg amat berat bg mummy dan amat lege bg abah... yee mmuy rase amat berat sebab tak mahu peristiwa lame berulang..dan abah akan pastikan semua itu tak akan berlaku...abah nye lege sebab tak yah dah la nak ngadap muke bos .. bos baik tapi ade kale nye mcm duit syiling...satu lagi opis lame ni nak kene pindah setia alam.. bapak jauh.. kematu pungung naik moto g sane..hahaa

okeh salam semua.. adios...


Monday, June 27, 2016

akak dapat adik

okeh cite ni dah sebulan tapi kene letak jugak...haha abam naga dapat baby gal... fuhh lame gak le... bukan rancang tapi kekangan mase hahaha ye ke...hahaha... name di beri same seakan akak supaya dah besar nanti jadi anak yg solehah yeee...skang ni dah sebulan ade pantang kat penang....syukur alhamdulillah....rezeki keluar kami....gambo???  nanti dah besar baru letak ek hehehe


soping sakan

ari sabtu mingu lepas abam naga balik le penang nak beli baju raya, si akak asik tanye je bile abah nak balik... tepat pada mase yg di janjikan kami sekeluarga keluar awal pagi pergi ke sungai petani beli baju raya kat sane, pada mule nye nak beli dalan tesco je tapi pilihan baju tu takde, so beli ape yg patut je dalam tesco, lepas tu plak singah mall giant plak , dalam tua de gak le baju yang di beli...penat wei...walaupon penat tapi abam naga puas ati sebab dapat beli baju untuk semua...si adik pon ade baju raya..hahaha bes kan...mmg bes sangat...dan tadi abam naga ade beli saju baju t untuk abam naga kaler pink lagi....hahahahaokeh bulan pose ni malas nak citer panjang...


Thursday, April 7, 2016

keje malam

lame aku tak up date pasal keje malam... buat mase ni partner aku agak tak berape sehat, aku tak kisah sebab aku dah bole jage kawasan sekolah ni, cume kebelakangan ni ade sedikit kesan orang nak pecah masuk atau itu semua kenakalan murid murid, kami pengawal malam cume buat sedaye mane yang mungkin untuk mengelakan sekolah di pecah masuk...nak buat lebeh lebeh pon pihak sekoah dan pihak syarikat bukan nye nak ambek tau...so kami berdue buat la mane yg bole je...jom layan gambo...


dah ikat dengan dawai halus dan simbah minyak pon dorang bole potong dan basuh balik minyak tu...

orang kanan yang banyak membantu wak dan partner

dengan kesihatan yang tak berape nak sehat ni di gagahkan juge berjage malam...demi sesuap nasi...

kenduri kendara

hari sabtu yg lepas ade kenduri kendara rakan sekerja buat nye di jalan semarak sane, so nak elak kan jam dan banyak lagi tempat nak pergi sebenarnyer...datang la seawal yang bole jam 1130 dah ade kat lokasi pengantin...ingat nak le jumpe mempelai tapi oleh kerana perot sudah berbunyi bunyi kite makan doloooo...hehehe okeh mase makan ni ambil mase yang lame sebab mummy suke makan semua yang ade atas meje lauk tu kekeke...sedap kan mummy...dan mase yang di tungu telah tibe jam 1240 mempelai masuk ke dewan makan dan trus je ke pelamin...bersanding awal nak elakan kan kesesakn sedare mare dtg makan...

muke keisha mengantuk kekeke

aolololo comel nye

lepas makan trus senyum hahaha

muke abah yg poyo kekenyangan

 tak kenyang lagi ni kekekeke

ttuuuuu ddiiaaaa mempelai kite tersenyum senyum hahaha... en sapik n cik fiza naga hitam ucapkan tahniah dan sampai ke jannah okeh...